Nyt studenterhus kan være på vej til midtbyen

Det er i denne bygning, det nuværende studenterhus holder til. Foto: Miklas Sanggaard Jørgensen

En arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for et nyt studenterhus i Viborg midtby. Det blev i går godkendt af Viborg Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg. Det nye studenterhus skal være et fælleskabshus, der kan blive et samlingssted for alle byens studerende.

Af Miklas Sanggaard Jørgensen

Viborgs studerende mangler et centralt sted i byen, hvor de kan mødes. Det kan dog være ved at ændre sig, da en arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for at etablere et studenterhus i Viborg midtby.

Lars Stentoft, Direktør i Kultur og Udvikling i Viborg Kommune.
Foto: Viborg Kommune pressefoto

Lars Stentoft, direktør i Kultur og Udvikling i Viborg Kommune, er projektejer på initiativet om det nye studenterhus. Han fortæller, at idéen til et nyt, centralt studenterhus er opstået i forbindelse med den udvikling Viborg er midt i.

”Det er en idé, der er opstået, fordi Viborg er gået fra at være en normal provinsby, hvad angår uddannelser, til lige pludselig at have fået seks nye videregående uddannelser. Det er en gamechanger for Viborg som uddannelsesby.”

Det nye studenterhus skal være et samlingssted for alle Viborgs studerende, og derfor leder arbejdsgruppen efter en central placering til studenterhuset.

”Vi har flere campusområder i byen, og derfor skal vi prøve at finde et centralt sted til studenterhuset. Vi undersøger også, om der er et sted i gågaden, for at sikre, at det sted, hvor de unge studerende mødes, er så tæt på bykernen som overhovedet muligt,” siger Lars Stentoft.

Viborg har allerede et studenterhus i dag, som ligger i det gamle kasserneområde, men det er kun VIA University College’s og Erhvervsakademi Dania’s studerende, der kan bruge det.

”Vores studenterhus er kun for VIA og Dania, så vi inviterer ikke studerende udefra,” siger Sofie Safieddine, formand for Student House.

Ud fra Lars Stentofts udtalelser om det nuværende studenterhus, vil det heller ikke give mening at åbne det op for andre uddannelsesinstitutioners studerende.

”Det er placeret forkert i forhold til at blive et fælleskabshus,” siger han.

Be the first to comment on "Nyt studenterhus kan være på vej til midtbyen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*