Ny cykelparkering for fire millioner

Borgmester Ulrik Wilbek (V) indviede den nye cykelparkering ved et åbningsarregement ved Viborg Station. Foto: Oskar Hammer Sylvestersen

I Viborg Kommune har borgerne fået nye muligheder for cykelparkering omkring Viborg Station. Den nye cykelparkering er tyverisikret og gratis for alle.

Af Oskar Hammer Sylvestersen

Mange dansker har prøvet at få stjålet en cykel, men Viborgs borgere behøver ikke længere at være nervøse for, at deres cykler forsvinder, når de stiller dem på stationen.

Viborg Kommune opstiller nemlig 96 stativer og 29 aflåselige cykelbokse fordelt på fire forskellige placeringer ved stationen. De nye cykelstativer er tyverisikrerede, og stativet gør det umuligt at cyklen uden at beskadige den totalt.

Sikkerhed for borgerne

”Vi har rigtig gerne villet tilbyde sikker cykelparkering. Vi har godt været klar over, at når man sætter sin cykel i Viborg, så er man ikke 100 procent sikker på, at den er der, når man kommer hjem fra togrejsen, men det kan man være nu,” fortæller Borgmester Ulrik Wilbek (V) i en tale ved åbningsarrangementet og fortsætter:

”Jeg håber, at borgerne, pendlerne og turisterne vil tage godt imod den nye cykelparkering i området.”

De nye cykelfaciliteter består også af 159 overdækkede almindelige cykelstativer og en række bagagebokse.

Kan skabe problemer for de ældre

Den lokale afdeling af Dansk Cyklistforbund er også glade for etableringen af den nye tyverisikring:

”Det er så spændende. I en del år har vi ikke haft sikker cykelparkering, så vi er glade,” fortæller lokalformand for Dansk Cyklistforbund i Viborg, Inger Larsen Ørbæk.

Der kan dog opstå problemer, når den ældre del af befolkningen skal bruge denne nye type cykelparkering, da man enten skal downloade en app eller bruge kort for låse cyklerne. Dansk Cyklistforbund i Viborg er også opmærksomme på denne problematik, og de har forberedt en mulig løsning:

”Vi har tænkt på, at det kan skabe problemer for de ældre, når de skal bruge cykelstativerne, men vi stiller os selv til rådighed, så hvis nogen har brug for vejledning, så kan vi vise dem det,” fortæller Inger Larsen Ørbæk.

Lokalformand for Dansk Cyklistforbund i Viborg, Inter Larsen Ørbæk holdt også tale ved dagen indvielse. Foto: Oskar Hammer Sylvestersen

Etableringen af de nye cykelfaciliteter er blevet finansieret med hjælp fra statens “Pulje til fremme af cykling i forbindelse med kollektiv trafik”. Her har Viborg Kommune fået to millioner kroner. De resterende to millioner til projektet har Viborg Kommune selv fundet i budgetterne.

Be the first to comment on "Ny cykelparkering for fire millioner"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*