244 millioner kroner på anlægsprojekter: “Det er vigtigt, at vi tænker langsigtet”

PR-foto: Flemming Jeppesen

I det forgangne år har Viborg Kommune blandt andet haft fokus på anlægsprojekter. Man er dog gået cirka 20 millioner kroner over budgetteringsmålsætningen. Ifølge Kim Dongsgaard (V) skal projekterne ses som langsigtede investeringer for borgerne.

Af Joakim Torp

I går sendte Viborg Kommune en pressemeddelelse ud om, at de på trods af de store udfordringer, året har budt, kan konkludere, at der er styr på pengene i kommunen. Alligevel viser regnskabet, at man har brugt flere penge på anlægsprojekter, end hvad byrådets målsætning var.

Regnskabet fremhæver en stor anlægsaktivitet i 2022, hvor kommunen har brugt cirka 20 millioner kroner mere, end det der var byrådets målsætning på området. Oprindeligt var målsætningen på 225 millioner kroner, men regnskabet viser, at det blev til 244 millioner kroner.

“Der er gang i rigtig mange anlægsprojekter til gavn for borgerne i Viborg Kommune, og vi har generelt været gode til at gennemføre de planlagte projekter,” siger Ulrik Wilbek (V) i pressemeddelelsen.

De planlagte projektudgifter dækker blandt andet over 37 millioner kroner på et produktionskøkken til Madservice, 121 millioner kroner til Stoholm Skole, 46 millioner kroner til en svømmehal samt 105 millioner kroner til nye jordkøb.

Kim Dongsgaard, der sidder i Økonomi- og Erhvervsudvalget, er ikke så urolig, når han konfronteres med, at målsætningen ikke er nået:

”De tal, målsætningen bygger på, er indikative. Det gør naturligvis også, at vi aldrig rammer skiven 100 procent. Men generelt er vi rimelig gode til at holde os indenfor de rammer, som vi i fællesskab har lavet for vores økonomistyring.”

Kim Dongsgaard lægger vægt på, at investeringerne er langsigtede og kommer til at dække borgernes behov i fremtiden:

“Anlægsinvesteringer skal grundlæggende dække de behov, der er i kommunen. De store anlægsprojekter tager jo flere år at gennemføre, så derfor er det vigtigt, at vi tænker langsigtet.”

Hvorvidt svømmehallen, produktionskøkkenet, Stoholm Skole og de nye jordkøb kommer til at udfylde viborgensernes behov, må tiden vise.

Be the first to comment on "244 millioner kroner på anlægsprojekter: “Det er vigtigt, at vi tænker langsigtet”"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*