Motorvej ved dørtærsklen? Formand i Finderup savner inddragelse

Finderup er blandt de byer, som vil blive berørt, hvis man vælger en vestlig linjeføring af den nye Viborg motorvej. Formanden for lokalforeningen Finderup By & Land, oplever delte holdninger til projektet. Selv savner hun, at kommunen gjorde mere for at inddrage borgerne. Oplevelsen af ikke at blive hørt, genkender medborgeren Søren Riis Vester, der mener, at motorvejen kommer for tæt på byen.

Af Morten Andreasen

Spørger man formanden for lokalforeningen Finderup By & Land, Sanne Hylleberg, savner hun personligt mere inddragelse fra kommunens side af. De borgermøder, der har været indtil videre, har hun oplevet som værende overfladiske. Helt konkret savner hun, at kommunen henvender sig direkte til borgerne i de berørte byer.

Selv er Sanne Hylleberg skeptisk overfor den mulige motorvej, men er åben for at høre mere om positive oplevelser med motorvej fra andre byer. Foto af Morten Andreasen.

”Vi vil jo høre virkeligheden og ikke et glansbillede.”

Sanne Hylleberg så gerne at kommunen gik i dialog med borgerne, og inviterede andre småbyer, som tidligere har oplevet, at der blev bygget en motorvej tæt på. Hun vil gerne høre om man andre steder har oplevet en positiv eller negativ effekt af at få anlagt en motorvej så tæt på byen. 

”Selvom vi kun er 200 indbyggere, så er der jo stadig 200 forskellige meninger”

Både i borgerforeningen såvel som rundt i byen oplever Sanne Hylleberg vidt forskellige meninger til motorvejsprojektet. Hun møder indbyggere, som mener, at den mulige motorvej kan bidrage positivt til byen, og andre mener, at det ville være rent skidt, hvis man vælger den vestlige linjeføring.

Selv har Sanne Hylleberg oplevet en følelse af magtesløshed i samtalerne om den mulige motorvej. Hun mener ikke, at de som by har kunnet sige eller gøre noget som kan have indflydelse på, hvordan projektet vil udarte sig.

Oplevelsen af ikke at blive hørt deler lokale Søren Riis Vester, som bor en kilometer uden for Finderup. For ham vil en vestlig linjeføring betyde en motorvej ved dørtrinnet. Den ville nemlig komme til at ligge 500 meter fra hans hus. Spørger man ham giver det nuværende forslag til den vestlige linjeføring ikke mening.

”Den kommer jo åndssvagt tæt på Finderup by.” – fortæller Søren Riis Vester 

Udover at være lokal i Finderup, er Søren Riis Vester, formand i den lokale kulturforening. Foto Morten Andreasen.

Ifølge ham ville en motorvej vest om Viborg komme alt for tæt på Finderup by. Han frygter et støjniveau, der ville være til gene for alle byens borgere – specielt dem der bor lige ud til den mulige motorvej. På et borgermøde har han foreslået at rykke den mulige motorvej mindre end en kilometer vest på. Selv ville han være lige så generet af motorvejen, men tænker, at det ville være bedre for beboerne i Finnerup, hvis den blev rykket bare lidt længere væk fra bygrænsen. Hans oplevelse var dog, at forslaget ikke er blev taget til efterretning.

På vejdirektoratets hjemmeside kan man indtaste sin adresse og se, hvor tæt den mulige motorvej vil ligge på ens hus. Billede taget fra vejdirektoratets hjemmeside.

Beslutningen om motorvejens linjeføring vil blive truffet i slutningen af 2024. Indtil da er der ingen vished for om borgerne i Finderup får en motorvej ved dørtærsklen.

Be the first to comment on "Motorvej ved dørtærsklen? Formand i Finderup savner inddragelse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*