Flere elever kan blive en del af Viborg Elite – men de bliver ikke en del af klassen

Det forventes at blive fire til ti drengefodboldspillere, der kan benytte sig af tilbuddet Foto: Joakim Torp

I det nye skoleår skal flere elever i udskolingen være en del af Viborg Elite, som hidtil har fungeret som eliteklasser fra 7. til 9. klasse på Nordre Skole. Børne- og Ungdomsudvalget har besluttet at implementere en ny model, der kan give 7. klasseselever optagelse i Viborg Elite, samtidig med at de kan forsætte skolegangen på deres nuværende skole.

Af Joakim Torp


Optagelsen i Viborg Elites talentklasse har hidtil betydet, at man er blevet placeret i en specialklasse på Nordre Skole, men sådan bliver det ikke i det nye skoleår. Optagelsestallet på 25 elever bliver nemlig udvidet, så det forventes, at der bliver fire til ti elever ekstra, der får lov til at være en del af eliteklassen, men som fortsætter på deres egne skoler.

  • Viborg Elite er Viborg Kommunes fælles talentsatsning på eliteidræt.
  • Viborg Kommune har siden 2014 været udnævnt som én af landets 24 eliteidrætskommuner under Team Danmark.
  • Samarbejdet betyder, at Viborg Elite implementerer Team Danmarks koncept for Talentklasser på Nordre Skole for lokale idrætstalenter fra 7.-9. klasse.

    Kilde: https://viborgelite.dk/om-os

Tilbuddet kommer på baggrund af elitetilbuddets popularitet. Talentudvikler og driftsansvarlig for Viborg Elite, Lone Simonsen, er glad for, at flere kan få lov til at prøve kræfter med elitetilbuddet:

”I år havde vi 46 ansøgere til de 25 pladser i eliteklassen. Der er simpelthen alt for mange, der bliver fravalgt.”

Modellen, der skal udrulles til næste skoleår, har fleksibilitet i højsædet. Helt konkret betyder det, at de nye ekstra elever er med til morgentræningen med eliteklassen hver tirsdag og torsdag, men efterfølgende vender tilbage til skolegangen på deres egen skole. Dertil får eleverne adgang til arrangementer udenfor skoletiden i Viborg Elites regi.

Implementeringen af den nye model blev vedtaget på et møde for Børne- og Ungdomsudvalget den 22. februar. Seks stemte for, og kun én stemte imod. Malena Møller Mortensen (C), som stemte imod forslaget, mener, at modellen er et for stort kompromis i forhold til de muligheder, der ellers kunne være for eliteklasser.

”Det handler om at få skabt de bedst mulige rammer for eleverne. Når eleverne er spredt ud over flere forskellige skoler, får de ikke skabt den nærhed og relation, der er brug for, når man er tilknyttet et eliteskoletilbud. Derfor havde vi hellere set, at man havde fundet en løsning, hvor man havde samlet eleverne i ét tilbud, for vi vil gerne støtte op om flere eliteklasser”.

Lone Simonsen oplever dog, at der er flere elever, der ønsker at forblive på deres nuværende skole, når de viser interesse for morgentræning. Derfor er tilbuddet en fleksibel løsning på netop det problem, forklarer hun.

Be the first to comment on "Flere elever kan blive en del af Viborg Elite – men de bliver ikke en del af klassen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*