DM i gadefodbold ønsker Viborg som vært: ”Det kan blive startskuddet”

Foto: Ombold pressefoto

Foreningen Ombold ønsker at holde Danmarksmesterskaberne i Gadebold for hjemløse og udsatte i Viborg. Det er et arrangement som Udvalget for Økonomi og Erhverv skal tage endelig stilling til den 8. marts. 

Af Merle Huse Svensson

Det er blot en uge siden, at byrådet skulle tage stilling til muligheden for at holde DM i Gadefodbold i Viborg, og nu er forslaget kommet tættere på en afgørelse. Onsdag den 8. marts skal udvalget for Økonomi og Erhverv afgøre, om arrangementet kan blive afholdt i Viborg i september 2023. Og det er ikke tilfældigt at Ombold ønsker, at Viborg skal være vært i år.

”Vi kan godt lide at holde vores store mesterskaber i byer, hvor vi ikke er repræsenteret,” fortæller Martin Pedersen, direktør i Ombold. 

Han håber, at Viborg Kommune vil være værter for arrangementet i år og mener, at det kan blive startskuddet til et samarbejde med kommunen. Ombold har ikke åben træning i Viborg endnu, men det kan mesterskabet være anledning til at starte op, så deres tilbud også bliver en mulighed for udsatte borgere i Viborg. 

Ombold er en organisation, der gennem fodbold vil forbedre livskvaliteten for udsatte borgere ved at tilbyde dem et fællesskab. Og arrangementer som mesterskabet kan få flere til at være med.

Når vi skal have hjemløse og udsatte målgrupper til at spille fodbold, så sker det ikke af sig selv. Det kræver lidt arbejde, og det kræver, at folk stifter bekendtskab med det i nogle trygge rammer. Nogen skal tage initiativ til at holde sammen. Når vi først har prøvet det, så er vores erfaring, at de bliver skubbet i gang,” siger Martin Pedersen om det, arrangementet kan gøre for de udsatte i Viborg Kommune.

Delte meninger i udvalget 

I Økonomi- og Erhvervsudvalget er de ikke afvisende overfor muligheden, men der er både argumenter for og imod at få arrangementet til Viborg. Ombold skal bruge 250.000 kr. i kommunale tilskud til afviklingen af arrangementet, så det økonomiske aspekt er noget af det, som udvalget skal vurdere.

”Der er jo lidt for og imod, hvis jeg skal være ærlig. Selvfølgelig vil vi jo alle gerne være gode overfor udsatte og hjemløse. Omvendt er det jo også mange penge at bruge på det,” siger Mads Panny, næstformand i Økonomi- og Erhvervsudvalget. 

Udvalget vil derfor drøfte muligheder for tilskud fra fonde og organisationer for at se, om pengene til arrangementet kan findes andre steder.

Be the first to comment on "DM i gadefodbold ønsker Viborg som vært: ”Det kan blive startskuddet”"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*