På trods af vejspærring vækker byggeriet på Vesterbro Torv glæde

Boligbyggeriet er i fuld gang i Viborg. Det gælder også for Vesterbro Torv, hvor boligbyggeriet har medført en spærring af vejen. Borgerne i Viborg ser dog frem til nyt liv på torvet.

Af Jacob Bjørneboe

Borgerne er glade for, at der endelig sker noget med Vesterbro Torv, efter torvet har stået tomt i en årrække. En af dem af Lene Christiansen, som siger til Viborg Posten:

”Jeg er begejstret over byggeriet og synes, det er dejligt, at der er bliver tilføjet noget nybyg til byen. Jeg håber dog på, at boligerne bliver bygget, så de passer til Viborgs ånd”

Ved en voxpop i Viborg gågade gav viborgenserne udtryk for en optimisme for projektet. De genkender Lenes holdning om at beholde byens ånd, og er derudover glade for, at der er blevet taget initiativ til at gøre noget ved Torvet.

Vesterbro Torv har i årevis lignet en ruin, hvis man spørger borgerne i Viborg. Men det er snart fortid. Bach Gruppen er i gang med at opføre nye boliger. De startede med at afspærre vejen den 1. marts, og de bør planmæssigt være færdige den 12. maj. Ifølge Bach Gruppens CEO, Benjamin Galacho, så går byggeriet som planlagt og følger tidsplanen.

Foto: Joakim Torp

Nybyggeriet er ikke uden omkostninger. Den ellers trafikerede Vesterbrogade er spærret, og af den grund er det anbefalet, at man anvender omkørsel via Jernbanegade, Boyesgade og Dalbergsgade. Det kunne ikke gøres anderledes, hvis man spørger Benjamin Galacho:

”Der er kun to veje omkring byggeriet, og dette er efter mine oplysninger den mindst trafikeret vej i Viborg midtby. Derudover er det den eneste mulighed for at løfte elementer ind på byggepladsen. Det er efter aftale med Viborg kommune.”

Viborgenseren må altså tage en lille omvej de næste to måneder, men kan så se frem til et nyt byggeri, som vil stå klar til maj.

Be the first to comment on "På trods af vejspærring vækker byggeriet på Vesterbro Torv glæde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*